top of page

Урочисте відкриття обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької

військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») 2019 на Київщині!

    19 червня 2019 року відбулося урочисте відкриття обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на Київщині. Учасниками гри стануть 45 роїв з районів, міст, ОТГ Київщини та рій козацьких джур із міста Авдіївка Донецької області.

   Почесними гостями заходу були в.о. голови Київської ОДА В’ячеслав Кучер, директор департаменту освіти і науки Київської ОДА Віра Рогова, Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий, директор КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» Тамара Нестерук, начальник управління освіти і науки Білоцерків-ської МР Юрій Петрик, голова громадської організації «Рада матерів та дружин учасників АТО» Олена Лісовенко та інші.

   Юні джури Київщини розбочали свій збір на центральній площі Білої Церкви, де взяли участь у церемонії вшанування пам’яті Героїв

Небесної Сотні «Пам’ятаймо подвиг Героїв».

   Далі учасники гри переїхали до місця дислокації легендарної 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців. На території військової частини було розгорнуто локацію «Український патріот», на якій учнівська молодь зустрілася з військовослужбовцями 72-ї ОМБр, взяла участь у майстер-класах «Проходження військової смуги перешкод», «Збирання та розбирання автоматичної зброї», конкурсах «Впоряд» та «Стрільба з пневматичної зброї». Було організовано знайомство юних патріотів із солдатським побутом і обід у солдатській їдальні.

   По завершенню програми заходів у військовій частині, учасники гри переїхали до КЗ КОР «Володарська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат ІІ-ІІІ ст. - центр реабілітації», де буде продовжено змагання.

bottom of page