top of page

Семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної (виховної) роботи

опорних ЗНЗ «Національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді засобами  позашкільної  освіти»

   21 лютого 2017 року на базі Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради «Академія неперервної освіти» проведено семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної (виховної) роботи опорних загальноосвітніх навчальних закладів «Національно-патріотичне виховання дітей та учнівської  молоді засобами  позашкільної  освіти». Учасниками заходу стали 34 особи.

   Яскравим прологом семінару стала літературно-пісенна композиція «З Україною в серці!» у виконанні народного художнього колективу «Вокальний ансамбль «Співограй» (керівник О.М. Гаврилюк) і театральної студії «Пролог» (керівник Т.С. Яковенко) Центру творчості дітей та юнацтва «Соняшник» Білоцерківської міської ради.

 

   У теоретичній частині семінару взяли участь:

  • Бачинська Євгенія Миколаївна, проректор КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти», кандидат педагогічних наук, доцент;

  • Гаврилюк Валерій Юрійович, методист відділу виховної роботи та позашкільної освіти КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти».

 

   Науково-методичними працівниками академії було розглянуто питання:

  • діяльності опорних загальноосвітніх навчальних закладів у контексті реалізації Концепції нової української школи і ;

  • розроблення сучасної моделі інтеграції шкільної та позашкільної освіти з метою національно-патріотичного (військово-патріотичного) виховання дітей і учнівської молоді в умовах опорних загальноосвітніх навчальних закладів.

 

   Під час практичної частини семінару – подіумної дискусії на тему «Національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді засобамипозашкільноїосвіти» – було представлено сучасні технології, форми, методи, авторські методичні системи національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання дітей та молоді у закладах освіти Київщини.

 

   Перед учасниками семінару виступили:

  • Личак Ірина Сергіївна, завідувач відділу спортивного туризму та краєзнавства КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини»;

  • Іщенко Світлана Миколаївна, заступник начальника центру військово-патріотичного виховання і допризовної підготовки Білоцерківського НВО «Звитяга» Білоцерківської міської ради;

  • Шевченко Катерина Григорівна, заступник директора з виховної роботи Ксаверівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Васильківського району, виховник рою «Молода Січ» – переможця обласного та призера загальнодержавного етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військо­во-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2015/2016 навчальному році;

  • Гармаш Катерина Андріївна, педагог-організатор Білоцерківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, сертифікований тренер з національно-патріотичного виховання дітей та молоді за програмою «З Україною в серці».

 

   Учасники подіумної дискусії висвітлили актуальні питання:

  • організаційно-педагогічного, методичного та управлінського супроводу підготовки учнів до участі у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військо­во-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»);

  • освітньої діяльності Центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки Білоцерківського НВО «Звитяга» як сучасної моделі інтеграції шкільної і позашкільної освіти з метою національно-патріотичного (військово-патріотичного) виховання юного покоління;

  • організації та змісту освітньої діяльності військово-патріотичних гуртків і клубів;

  • упровадження тренінгової програми з національно-патріотичного виховання «З Україною в серці» у навчально-виховний процес опорних загальноосвітніх навчальних закладів.

   Окрасою семінару та його блискучим фіналом став фрагмент навчального тренінгу за програмою «З Україною в серці», який високопрофесійно провела сертифікований тренер з національно-патріотичного виховання дітей та молоді Катерина Андріївна Гармаш.

 

   Учасники та організатори заходу подякували один-одному за високий рівень організації семінару, можливість познайомитися з цікавими колегами з області, продемонструвати власну творчу активність і висловилися за продовження освітньої взаємодії з метою професійного розвитку.

   Інформаційно-методичні матеріали семінару

   Фотосвітлини семінару

bottom of page