top of page

Завершено курси з проблеми «Національно-патріотичне виховання дітей

та учнівської молоді засобами позашкільної освіти»

  01 грудня 2017 року завершено курси підвищення фахової кваліфікації для методистів, педагогів-організаторів, керівників гуртків з проблеми «Національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді засобами позашкільної освіти». Зміст курсів було спрямовано на поглиблення знань слухачів і вдосконалення набутих умінь з організації громадянського, національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання юного покоління, формування в дітей і молоді особистісно-ціннісного ставлення до суспільства та держави, духовного са­мовдосконалення засобами позашкільної освіти.

  Слухачам було запропоновано ряд навчальних занять щодо модернізації діяльності закладів позашкільної освіти  в умовах реформування системи освіти держави і суспільних викликів, вдосконалення їхнього організаційного, дидактичного та методичного забезпечення: «Україна на межі зіткнення цивілізацій: пошук національної належності» (О.Г. Дуб, викладач кафедри філологічних, суспільно-гуманітарних та мистецьких дисциплін), «Національні та народні символи України» (К.В. Плівачук, доцент кафедри філологічних, суспільно-гуманітарних та мистецьких дисциплін), «Сучасні підходи до організації та змісту позашкільної освіти в умовах суспільних викликів», «Національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді засобами позашкільної освіти» (В.Ю. Гаврилюк, методист відділу виховної роботи та позашкільної освіти).

  Жвавий інтерес слухачів курсів викликали теоретичні та практичні заняття фахового модуля: «Упровадження принципів демократії в освітній процес закладу освіти» (Л.В. Микитюк, старший викладач кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти), «Упровадження тренінгової програми з національно-патріотичного виховання «З Україною в серці» в освітню діяльність закладів освіти» (К.А. Гармаш, методист методичного відділу КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», сертифікований тренер з  національно-патріотичного виховання дітей та молоді за програмою «З Україною в серці»), «Організація та особливості проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (В.С. Качуровський, завідувач відділу методики викладання фізичної культури та захисту Вітчизни, І.С. Личак, завідувач відділу спортивного туризму та краєзнавства КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини»), «Козацько-лицарське виховання: історія, традиції, сучасність» (викладач В.Ю. Гаврилюк), «Музейна педагогіка як засіб національно-патріотичного виховання учнівської молоді» (О.Д. Пількевич, методист відділу музейної освіти та бібліотечної справи).

  Слухачі курсів відзначили високий рівень організації педагогічної практики, яка відбулася на базі Центру творчості дітей та юнацтва «Соняшник» Білоцерківської міської ради (директор В.Д. Гутник) і Центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Звитяга» (начальник І.Л. Дунаєва). Позитивні відгуки мало тематичне заняття «Україна – країна Гідності та Свободи!» (викладач О.Д. Пількевич), у ході якого слухачі вшанували громадянський подвиг учасників Революції Гідності.

Захист творчих проектів слухачів відбувся у формі  майстер-класів, під час яких було презентовано авторські методичні системи й перспективний педагогічний досвід патріотичного виховання дітей і молоді засобами позашкільної освіти.

  Слухачі курсів висловили подяку керівництву та науково-педагогічним працівникам КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти» за високу якість проведення теоретичних і практичних занять, мотивацію їх до подальшої професійної діяльності й самоосвіти.

bottom of page