top of page

Завершено курси керівників гуртків науково-технічного напряму

  14 грудня 2018 року на базі КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» завершено курси підвищення фахової кваліфікації керівників гуртків науково-технічного напряму. Зміст курсів було спрямовано на вдосконалення професійної компетентності керівників гуртків, поглиблення їхніх знань і вдосконалення набутих умінь з організації науково-технічної творчості, експериментальної та винахідницької діяльності учнівської молоді засобами позашкільної освіти.

  Слухачам було запропоновано ряд навчальних занять щодо модернізації змісту освітньої діяльності гуртків науково-технічного напряму в умовах освітніх змін і суспільних викликів, вдосконалення їхнього організаційного, дидактичного, методичного забезпечення: «Позашкільна освіта Київщини: сучасні тренди, досвід модернізації, суспільні виклики», «Позитивний імідж гуртка та засоби його формування», «Інноваційна діяльність  керівника гуртка як засіб його професійного розвитку», «Національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді засобами позашкільної освіти» (В.Ю. Гаврилюк, методист відділу виховної роботи та позашкільної освіти), «Шляхи впровадження STEM-освіти: від теорії до практики» (О.В. Слободяник, доцент кафедри природничо-математичної освіти та технологій), «Упровадження педагогіки партнерства у закладах позашкільної освіти» (С.В. Галашевська, викладач кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти), «Сучасні підходи до організації та змісту діяльності гуртків науково-технічного напряму» (Л.Д. Карлінська, завідувач науково-технічного відділу Комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини»), «Організація та зміст діяльності  гуртків науково-технічного напряму: кращі педагогічні практики» (Л.А. Гордєй, директор Станції юних техніків Білоцерківської міської ради) тощо.

  Слухачі курсів відзначили високий рівень організації педагогічної практики, яка була проведена на базі Комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» (Т.В. Нестерук, директор, Л.М. Шевченко, заступник директора, Л.Д. Карлінська, завідувач науково-технічного відділу) та Комунального закладу Білоцерківської міської ради «Клуб за місцем проживання «Прометей» (Л.В. Гордєєва, директор). «Родзинками» педпрактики стали практичні заняття К.В. Донської, С.І. Сушкової, керівників гуртків Станції юних техніків Білоцерківської міської ради та О.М. Голубця, А.В. Дубровіна, А.І. Серебровської, керівників гуртків Комунального закладу Білоцерківської міської ради «Клуб за місцем проживання «Прометей».

  Захист творчих проектів слухачів відбувся у формі  майстер-класів, під час яких було презентовано авторські методичні системи та перспективний педагогічний досвід освітньої діяльності художньо-технічних, спортивно-технічних, інформаційно-технічних гуртків. Слухачі курсів висловили подяку керівництву та науково-педагогічним працівникам інституту за високу якість проведення теоретичних і практичних занять, мотивацію їх до подальшої професійної діяльності й самоосвіти.

bottom of page