top of page

Завершено курси «Управлінський та науково-методичний супровід

інноваційної діяльності закладів позашкільної освіти»

  12 квітня 2019 року завершено курси підвищення фахової кваліфікації директорів, заступників директорів, методистів закладів позашкільної освіти з проблеми «Управлінський та науково-методичний супровід інноваційної діяльності закладів позашкільної освіти». Зміст курсового навчання було спрямовано на поглиблення знань слухачів, удосконалення набутих умінь з моделювання, формування й розвитку інноваційного освітнього середовища сучасного закладу позашкільної освіти, диверсифікацію кращих практик неперервної професійної освіти та особистісно-професійного розвитку педагогічного персоналу.

  Слухачам було запропоновано ряд навчальних занять з освітнього менеджменту, організації інноваційної освітньої діяльності й дослідно-експериментальної роботи, модернізації управлінського та науково-методичного супроводу закладів позашкільної освіти в умовах змін: «Освітній менеджмент: концептуальні засади, напрями, класифікації професійного саморозвитку» (В.Г. Бутник, старший викладач кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти), «Поведінка керівника закладу освіти як чинник впливу на якість і ефективність роботи організації» (О.І. Алексеєва, проректор, кандидат психологічних наук), «Інноваційна освітня діяльність» (А. Шевченко, доцент кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти, кандидат психологічних наук), «Організація платних освітніх послуг у закладі позашкільної освіти» (С.В. Галашевська, завідувач відділу координації методичної роботи та неперервної педагогічної освіти), «Позашкільна освіта Київщини: сучасні тренди, досвід модернізації, суспільні виклики», «Позитивний імідж сучасного закладу позашкільної освіти та засоби його формування», «Створення та функціонування інформаційно-освітнього середовища закладу позашкільної освіти» (В.Ю. Гаврилюк, методист відділу виховної роботи та позашкільної освіти) та інші.

  «Родзинками» курсового навчання стали майстер-класи з управлінської й методичної діяльності «Стан та перспективи розвитку позашкільної освіти в умовах освітніх змін і суспільних викликів» (Т.В. Нестерук, директор КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини»), «Управлінський та науково-методичний супровід діяльності сучасного закладу позашкільної освіти» (С.А. Минзар, директор КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді»), «Управлінський і науково-методичний супровід професійно-особистісного розвитку педагогічних працівників закладу позашкільної освіти» (В.Д. Гутник, директор ЦПО «Соняшник» Білоцерківської міської ради).

  Хвилю позитивних емоцій і відгуків викликали навчальні тренінги «Освіта для демократичного громадянства та освіта з прав людини» (тренер Л.В. Микитюк, методист відділу виховної роботи та позашкільної освіти), «Технології управління конфліктами в закладі освіти» (тренер – Т.Л. Панченко, доцент кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти, кандидат психологічних наук), «Упровадження тренінгової програми з національно-патріотичного виховання «З Україною в серці» в освітню діяльність» (тренер – К.А. Гармаш, слухачка курсів, директор Центру еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради).

Слухачі відзначили високий рівень організації управлінської і методичної практики, яка відбулася на базі КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» за участю адміністрації та методичних служб закладу. Захист творчих проектів слухачів відбувся у формі «круглого столу», в ході якого було презентовано кращі практики управлінської та методичної роботи.

  Слухачі курсів висловили подяку керівництву й науково-педагогічним працівникам КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» за високу якість проведення теоретичних і практичних занять, мотивацію їхньої подальшої інноваційної діяльності та самоосвіти з метою професійного розвитку.

bottom of page