top of page

Участь у Всеукраїнській науково-педагогічній конференції 

«Сучасні тенденції підвищення якості освіти»

   15-16 серпня 2019 року в місті Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді відбулася Всеукраїнська науково-педагогічна конференція «Сучасні тенденції підвищення якості освіти», що проводилась з метою обговорення тенденцій, проблем та перспектив забезпечення якості освіти в Україні в контексті сталого розвитку держави та з урахуванням положень Концепції реалізації державної політики у сфері реформування освітньої галузі «Нова українська школа».

   До участі в конференції були запрошені педагоги закладів загальної середньої та позашкільної освіти, наукові та науково-педагогічні працівники, новатори в освітній галузі. У конференції взяв участь Валерій Гаврилюк, методист відділу виховної роботи та позашкільної освіти, викладач кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», директори, заступники директорів і методисти закладів позашкільної освіти Київщини.

   У ході пленарного засідання перед учасниками конференції виступили: Вадим Карандій, заступник міністра освіти і науки України; Юрій Демедюк, керівник  експертної групи з питань позашкільної освіти директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН України; Олена Биковська, президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор; Володимир Вербицький, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України, доктор педагогічних наук, професор; інші поважні гості.

   Далі учасники заходу мали можливість творчого діалогу в секціях «Якісне управління структурами та установами в освітній галузі», «Роль методичного супроводу як ресурсу забезпечення якості освітнього процесу», «Управління розвитком основних освітніх компетентностей засобами інноваційних освітніх  технологій», «Перспективи якісного розвитку позашкільної освіти в контексті сучасних трансформаційних змін», «Інклюзія. Рівний доступ до якісної освіти».

   Жвавий інтерес учасників секції позашкільної освіти викликали питання модернізації освітнього процесу у закладах позашкільної освіти в контексті концепції НУШ, національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді засобами позашкільної освіти, упровадження інклюзивної освіти в діяльність ЗПО тощо.

Валерій Гаврилюк презентував широкому загалу проблему моделювання, формування та розвитку інформаційно-освітнього середовища закладів позашкільної освіти як засобу підвищення якості їхньої освітньої діяльності, поділився творчими напрацюваннями інституту та закладів позашкільної освіти Київщини.

   За підсумками роботи конференції її учасники отримали сертифікати і збірник статей, методичних рекомендацій та розробок.

  Презентація виступу В. Гаврилюка

  Збірник конференції

bottom of page