top of page

Участь у семінарі-практикумі відповідальних за організацію

та проведення гри «Джура» в регіонах Київщини

    05 листопада 2019 року на базі Зазимського навчально-виховного об’єднання Броварського району  відбувся обласний семінар-практикум «Технології проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Учасниками заходу стали 50 працівників системи освіти районів, міст, ОТГ Київщини, які відповідають за організацію та проведення І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

  

   З вітальним словом до учасників семінару звернулися Людмила Чайка, начальник відділу освіти Броварської райдерж-адміністрації та Іван Пустовалов, директор Зазимського навчально-виховного об’єднання.

 

   Олег Бондарчук, завідувач відділу національно-патріотичного виховання Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді, звернувся до присутніх з доповіддю «Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») як сучасна форма військово-патріотичного виховання учнівської молоді», підкресливши нові зміни у наказі МОН України від 24 10.2019 року № 1342 «Про проведення  у 2019/2020 н. р. Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

   Ірина Личак, завідувачка відділу спортивного туризму і краєзнавства КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», презентувала Київську обласну «Школу виховників джур – 1», підкресливши необхідність проводити навчання саме з керівниками гуртків і виховниками роїв. Працівники КНЗ  КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» Валерій Гаврилюк і Віктор Качуровський висвітили питання щодо механізмів співпраці регіональних науково-методичних установ, органів управління освітою з громадськими організаціями з питань підготовки та проведення І і ІІ етапів гри «Джура».

   Свій досвід в організації та проведенні районного етапу гри «Джура» висвітила Ольга Білановська, директор КЗ БРР «Броварський районний центр патріотичного виховання учнівської молоді». По завершенні її виступу, учасників семінару привітав рій «Правнуки Калнишевського» Погребської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Своїми творчими напрацюваннями з педагогами Київщини поділилися виховники Олександр Литовченко («Створення куреня у закладі освіти») та Руслан Трегуб («Таборування і мандрівки як основні форми та засоби організації виховного процесу у рамках гри «Джура»).

   На завершення семінару-практикуму методист відділу спортивного туризму і краєзнавства КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» Людмила Дюдя презентувала присутнім сайт Інтерактивного центру військово-патріотичного виховання.

bottom of page